In de afgelopen tien jaar heeft de Technische Universiteit Delft zich een mooie reputatie opgebouwd mede met dank aan de Dream Teams. Dit zijn teams waarbij studenten een jaar lang samen werken om een voertuig te maken die uiteindelijk in een competitie gaat racen tegen andere student teams van andere universiteiten van heel de wereld. Misschien herkent u een van deze teams van de TU Delft?

• Nuon Solar Team: Team die elke twee jaar van het zuiden naar het noorden van Australië rijdt in een auto die zijn energie krijgt van zonnecellen. http://www.nuonsolarteam.nl/

• Human Power Team: Mens aangedreven fiets die de Europeessnelheidsrecord heeft van 130km/h. http://www.hptdelft.nl/nl/

• DUT Racing Team: Team die meedoet aan de “formula student competition” en die nu 1ste staat in de wereld ranglijst van alle student teams. http://dutracing.nl

Ik contacteer u nu vanuit de WASUB 3 team, een team die een mens aangedreven onderzeeër ontwerpt en bouwt die in juni 2013 aan de 12de International Submarine Races (ISR) in Maryland, Verenigde Staten mee zal doen. Daar zullen wij de huidige wereldsnelheidsrecord proberen te verbreken die nu op 7.2 knopen (13.3km/h) staat, ongeveer twee keer zo hard als Michael Phelps.

Een stukje geschiedenis: In 2004 werd de eerste WASUB team gestart door een groep studenten. Na een jaar samenwerking hadden zij een onderzeeër ontworpen en geproduceerd. Ze gingen naar de ISR en daar wonnen ze de race en verbraken ze de wereldsnelheidsrecord.

De ISR is een competitie die er alleen één keer in de twee jaar is, dus kon de volgende team, de WASUB 2, daar niet aan mee doen. Zij vonden een andere race, de Human Powered submarine races in San Diego waar ze aan mee wilden doen. Helaas ging het door logistieke redenen fout en kon er geen tijd worden neergezet, na deze tegenslag viel de WASUB team apart.

In September 2011 zijn twee maritieme studenten begonnen aan een nieuwe WASUB team, en in augustus 2012 was het zover, de WASUB 3 was geboren.

Wij zijn nu op zoek naar twee piloten voor onze onderzeeër. Dus kan jij goed sprinten en ben je niet langer dan 1.85m? Aanmelden kan door een mail te sturen naar laurent.sapin@wasub.nl

Meer informatie kunt u vinden op www.wasub.nl of via www.facebook.com/WASUB3