Za. 3nov. 4e Veldrit / Off-road wedstrijden Tienhoven (ZH)

  • St. Wielerronde Ameide

    Veldrit op campingterrein Tienhoven

    Op zaterdag 3 november organiseren Stichting Wielerronde Ameide en R.C. Jan van Arckel uit Gorinchem, de 4e Off-road wielerwedstrijden / veldrit op camping De Koekoek in Tienhoven.

    Deelname voor iedereen

    Het parcours zal een snel en goed begaanbaar parcours worden. Gezien de overweldigende opkomst bij de eerste competitiewedstrijd in Noordeloos (20/10), anticipeert de organisatie middels een lang en breed parcours, maar er zijn wederom een aantal verrassende passages en hindernissen in het parcours verwerkt. Het loont dus zeker de moeite om dit spektakel te ervaren als deelnemer of te aanschouwen als publiek!

    De wedstrijden hebben een open karakter en staan open voor iedereen die eens aan een dergelijke wedstrijd op mountainbike of crossfiets mee wil doen; van jeugd en recreant tot wedstrijd-deelnemer.

    Voor de jeugdige deelnemers zijn helmen beschikbaar.

    De wielerwedstrijden tellen mee voor de Off-road wintercompetitie van RC Jan van Arckel. Tienhoven is, na Noordeloos op 20 oktober, de tweede wedstrijd in deze competitie die nog geheel open ligt. Verder volgen nog wedstrijden in Giessenburg, Nieuwpoort, Hoornaar, Arkel (2x) en Ottoland.

    Ander concept; geen veldloop, trainen in het donker

    Voorheen werd er in Tienhoven ’s ochtends een veldloop georganiseerd. Door tegenvallende deelnemers-aantallen heeft Comité 5-Mijl Ameide helaas besloten hier geen vervolg meer aan te geven.

    Mede hierdoor willen wij alle renners op vrijdagavond 2 november de gelegenheid geven om in het donker het parcours te komen verkennen. Dit kan van 19.00-20.00u. onder het genot van gezellige muziek, kantine geopend. Verlichting voor en achter is verplicht, deelname op eigen risico!

    Inschrijven

    Deelname v.a. 12 jaar kost € 5,00 (leden RC Jan van Arckel). Niet leden betalen € 10,00. De jeugd onder 12 betalen zij € 2,50, gratis voor leden Jan van Arckel. Inschrijfgeld is incl. verzekering via de vereniging.

    Iedereen dient tevens een stuurbordje à € 5,00 aan te schaffen, waar de hele competitie mee gereden kan worden.

    Vooraf kan digitaal al worden ingeschreven op www.janvanarckel.nl/wintercompetitie, dit kan ook op vrijdagavond tijdens de trainnig. Op zaterdag start om 10.30u. de inschrijving in de kantine van camping De Koekoek in Tienhoven.

    Bij de Off-road wielerwedstrijden zijn er 6 categorieën;

    11:45 F-klasse Jeugd 6 t/m 8 jr. 15 min.

    11:15 E-klasse Jeugd 9 t/m 11 jr. 25 min.

    13:00 D-klasse Jeugd 12 t/m 14 jr. 30 min.

    13:45 B-klasse Recreanten 45 min.

    13:46 C-klasse Dames 45 min.

    14:45 A-klasse Licentiehouders & getrainde recreanten 60 min

    Bijzondere (lekkere!) prijzen

    De winnaars worden uiteraard uitgebreid in het zonnetje gezet!

    Voor de jeugd zijn er mooie bekers te verdienen en de volwassenen krijgen een mooie bos bloemen mee naar huis. Maar dat is niet alles! Ook dit jaar strijden alle deelnemers voor een heerlijke KoekKoek, welke speciaal voor deze gelegenheid gemaakt zal worden door speciaalbakkerij Van der Grijn!

    Voor meer informatie, kijk eens op www.janvanarckel.nl/wintercompetitie.

  • St. Wielerronde Ameide

    Nu met sneak preview van het parcours:

    http://www.janvanarckel.nl/